Agenda

Line-up Singer-Songwriter festival PUUR compleetVan : 22-04-2017 tot : 22-04-2017
Lokatie : Gebouw-T, Bergen op Zoom

Naast het reeds aangekondigde Mister and Mississippi verwelkomt singer-songwriter festival PUUR op haar vierde editie Bent Van Looy, Kim Janssen, Charl Delemarre en Tamino. Naast singer-songwriters kan er dit jaar ook genoten worden van Spoken Word, een nieuwe toevoeging aan het festival. PUUR vindt op zaterdag 22 april plaats in Gebouw-T in Bergen op Zoom.

PUUR maakt traditiegetrouw een combinatie tussen gevestigde namen en opkomend talent. Mister and Mississippi bracht in 2013 hun eerste album uit wat direct zorgde voor succes. Na een moeilijk tweede album volgt in april dit jaar het derde album ‘Mirage’. Een album waarop de indiefolk van de band gedomineerd wordt door zware en donkere synths, bas en drum. Bent Van Looy is bekend als frontman van de Belgische band Das Pop, hij was coach bij The Voice of Vlaanderen en een regelmatige gast in De Wereld Draait Door. De line-up wordt compleet gemaakt met Kim Janssen, Charl Delemarre en Tamino.

Zowel Charl Delemarre als Tamino zijn beginnende songwriters die een vliegende start maken. Charl Delemarre won de Grote Prijs van Nederland en tourt sindsdien met o.a. De Dijk en Guus Meeuwis. Tevens is hij dit jaar toegevoegd aan de line-up van Pinkpop. Vrijwel hetzelfde verhaal geldt voor de Belgische Tamino. Hij won dit jaar De Nieuwe Lichting, het talentenprogramma van Studio Brussel. Vervolgens werd een show op Rock Werchter bevestigd.

Dit jaar wordt PUUR uitgebreid met spoken word, een kunstvorm waarbij een voordracht in de vorm van een lezing of performance gegeven wordt. Onder andere Onias Landveld, winnaar Van Dale Spoken Award 2015, Luckie Delacroix en lokaal talent Volkan Tasdan laten de bezoekers van PUUR kennis maken met Spoken Word. In de middag is er in de Bibliotheek Het Markiezaat in Bergen op Zoom reeds de mogelijkheid om naar spoken word te luisteren of deel te nemen aan een workshop Spoken Word.

Tickets voor PUUR kosten slechts €15,- en kunnen gekocht worden via de website van Gebouw-T en haar voorverkooppunten. Het Spoken Word programma is in samenwerking met Bibliotheek Het Markiezaat tot stand gekomen. Meer informatie is te vinden op www.gebouw-t.nl/puur-festival

Terug naar het overzicht