Agenda

Tennis4Air 2017

Van : 01-07-2017 tot : 01-07-2017
Lokatie : Tennisvereniging Smash, Bergen op Zoom

Tennis4 Air is een gezellig toernooi voor het goede doel Cystic Fibrosis. Het toernooi wordt alweer voor de 6e keer georganiseerd door Stichting The Air Team CF. Het vindt plaats op zaterdag 1 juli bij tennisvereniging Smash in Bergen op Zoom.

Taaislijmziekte, ofwel Cystic Fibrosis, is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. In Nederland hebben ruim 1500 mensen deze ziekte.

De ziekte veroorzaakt dik, taai slijm, waardoor ademhalings- en spijsverteringsproblemen ontstaan. Het taaie slijm veroorzaakt chronische luchtweginfecties waardoor er schade aan de longen ontstaat, wat uiteindelijk tot de dood leidt. Door zoveel mogelijk geld op te halen kan er onderzoek gedaan worden naar genezing van deze grillige ziekte.

Tennis4Air is zo leuk en gezellig omdat iedereen er aan mee kan doen. Deelnemers worden in poules ingedeeld op sterkte, dit is afhankelijk van de inschrijvingen. Ook is het mogelijk om met een ‘wanted’ in te schrijven. De organisatie probeert dan een partner van gelijk niveau te vinden.

Vorig jaar is dit toernooi een enorm succes geworden, waarmee een bedrag van 3500 euro werd opgehaald. Help jij dit jaar mee door deel te nemen?

Kijk voor meer informatie, of om in te schrijven, op www.tennis4air.nl.

Terug naar het overzicht