Agenda

Excursie naar Uden met de Vierschaer

Van : 16-09-2017 tot : 16-09-2017
Lokatie : Kloosterstraat, Wouw

Heemkundekring De Vierschaer uit Wouw gaat dit jaar op zaterdag 16 september naar Uden en omgeving. Ook niet-leden kunnen aan deze uitstap deelnemen.

De deelnemers vertrekken om 8.30 uur in de Kloosterstraat en rond 09.45 uur arriveert het gezelschap op vliegbasis Volkel nabij Uden. Uniek is dat daar een bezoek gebracht mag worden. Na ontvangst met koffie en worstenbrood wordt museum De Typhoon op de vliegbasis bezocht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het vliegveld operationeel gemaakt door de Duitsers.

Rond half een is er een lunch en daarna gaat het gezelschap naar het Heemhuis van Uden, waar Henk Hellegers, burgemeester van Uden, maar tevens lid van de vereniging een korte lezing over het Vluchtoord Uden geeft. Uden is een van de vier gemeenten, die een Vluchtoord hadden en daar zaten 10.000 Belgische vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog, het dubbele van het toenmalige inwonertal. Na de lezing wordt het gebied rond dat Vluchtoord bezocht.

Rond 16.00 uur kunnen de deelnemers nog een uurtje genieten van het centrum van Uden met zijn vele horecagelegenheden, waarna de bus weer richting Wouw gaat. Wie mee wil kan zich inschrijven. Dat kan door te mailen naar kbovee@hetnet.nl. Leden van de Vierschaer betalen 30 euro en niet-leden 45 euro.

Terug naar het overzicht