Agenda

Show your dig!

Van : 14-10-2017 tot : 14-10-2017
Lokatie : Tongerlohuys, Roosendaal

In het Tongerlohuys is het op zaterdag 14 oktober tijd voor Show your dig!, een determinatiedag voor archeologische bodemvondsten. Twee deskundigen bespreken je bodemvondsten met je.

In het Tongerlohuys is op dit moment de tentoonstelling Onder Roosendaal, Nispen en Wouw, 5000 jaar wonen, leven en werken te zien. Hier krijg je een inkijkje in het archeologisch onderzoek van de afgelopen decennia en ontdek je waar in de gemeente vondsten zijn gedaan. Een kaart laat zien waar je het meeste risico loopt op een archeologische vondst.

Op de determinatiedag bekijken archeologen Godfried Scheijvens en Pieter Dijkstra je vondsten. Het gaat daarbij niet om hoeveel euro’s je vondst waard is, maar om determineren en dateren. De twee archeologen weten echt alles over bodemvondsten in Noord-Brabant en hebben elk hun eigen specialisme. 

De determinatiedag vindt plaats op zaterdag 14 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt € 2,50 en aanmelden is niet nodig. Kinderen mogen meekomen, zij hebben altijd gratis toegang tot het Tongerlohuys en kunnen in de tuin met een metaaldetector aan de slag.

Terug naar het overzicht