Roosendaal

Ultimatum voor UR Wokkie op Roosendaalse Markt

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

UR Wokkie aan de Markt in Roosendaal loopt het risico per 1 december zijn deuren te moeten sluiten. Al ruim een jaar houdt het afhaal- en bezorgrestaurant zich niet aan de wettelijke mileuregels. Voor de gemeente Roosendaal is dit onacceptabel en eist dat het restaurant maatregelen neemt.

 

 

 

De bewuste maatregelen gaan hoofdzakelijk over het voorkomen van rioolverstoppingen en geuroverlast in de nabije omgeving. Volgens de milieuwetgeving moet UR Wokkie verplicht een vetafscheider plaatsen om het riool te ontlasten. Voor geurpreventie moet een ontgeuringsinstallatie worden geplaatst of de afvoerpijp worden verhoogd.

De eigenaar van UR Wokkie is tot vijfmaal toe aangeschreven om de noodzakelijke maatregelen te treffen. Hij heeft ook verschillende boetes hiervoor openstaan. Die zijn tot op heden niet betaald. Als de exploitant op 1 december niet aan de wettelijke milieunormen voldoet, dwingt de gemeente de eigenaar om zijn restaurant te sluiten. Burgemeester Niederer: “Iedere horeca-exploitant weet dat hij zich aan wettelijke milieueisen moet houden. Dus ook UR Wokkie. We hebben nu zo vaak gewaarschuwd. Het is een keer klaar.”

Zodra UR Wokkie aan de wettelijke milieueisen voldoet, kan de zaak alsnog openblijven of opnieuw opengaan. De eerder opgelegde boetes vervallen dan overigens niet.