Bergen op Zoom

Mantelzorgdag in Bergen op Zoom groot succes

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In wijkcentrum ‘t Fort en restaurant Ford Smakelijk werd zaterdag 7 november een mantelzorgdag gehouden voor Bergen op Zoom en omstreken. Stichting Welzijn Ouderen organiseerde deze speciale dag. Ongeveer 90 mantelzorgers waren op de dag afgekomen.

 

Vaak worden mantelzorgers vergeten. Deze belangrijke groep werd zaterdag in het zonnetje gezet en getrakteerd op een heerlijk diner bij restaurant Fort Smakelijk.

Wethouder Yvonne Kammeijer was ook aanwezig op de mantelzorgdag en benadrukte dat de maatschappij niet zonder mantelzorgers kan. Het thema van de mantelzorgdag was dit jaar ‘Laat je zien!’. Voor Kammeijer is het thema dé manier om mantelzorgers meer onder de aandacht te brengen. Als verrassing maakte de wethouder bekend dat er voor iedere mantelzorger een kadotas klaar ligt bij Vraagwijzer in Bergen op Zoom.

Op dinsdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag is er erkenning voor de langdurige zorg die men geeft aan iemand die het hard nodig heeft. Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iets leuks of inspirerends.

 

Foto: verslaggever Albert van Egeraat in gesprek met Yvonne Kammeijer