Bergen op Zoom

Antennes Peperbus: Winkelpubliek ligt er niet wakker van

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

De Vereniging Binnenstad Bergen op Zoom heeft zijn onvrede uitgesproken over de onlangs geplaatste Vodafone antennes voor mobiele telefonie. De antennes zijn geplaatst in de galmgaten van de toren van de Sint Gertrudis. Echter lijkt het winkelend publiek hier niet wakker van te liggen.

 

De vereniging laat tegenover andere geschreven media weten boos te zijn, en halen hierbij een rapport uit 2010 erbij, waarin Wethouder Ad van der Wegen op het hart drukt dat de antennes niet zichtbaar zouden worden. Bij het plaatsen van de antenne is er gezaagd in de luiken van de galmgaten van de Peperbus, zoals de toren van Sint Gertrudis genoemd wordt. 

Op straat blijkt de woede een stuk minder. “Ik had het niet eens gezien, als je me er niet op gewezen had.” zegt een voorbijgangster. “Ze moeten zich niet druk maken, die luiken in de galmgaten zijn niet eens de originele, gezien de toren al meerdere keren is afgebrand.” ,is een andere reactie. Meer over dit onderwerp hoor je in ZuidWestUpdate op ZuidWestFM en aanstaande vrijdag op ZuidWestTV in ZuidWestUpdate.

Foto: Er zijn drie antennes geplaatst, allen in een van de luiken van de galmgaten van de Peperbus.