Geen regio geselecteerd

AZC vergadering Steenbergen: definitief besluit op 25 november

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

In Steenbergen heeft de raad zijn mening gegeven over de komst van een AZC. Daarbij was er plek voor 120 man op de publieke tribune. Tijdens de vergadering was er buiten het gemeentekantoor een demonstratie gaande van tegenstanders. Ook in de raad heerst, net als de uitslag van de enquete laat zien, een verdeling van meningen. Uitkomst van de avond is dat een definitief besluit op 25 november zal worden genomen.

 

Tijdens de demonstraties werden er kreten geroepen als “AZC, weg ermee” en zijn er spandoeken en vuurwerkfakkels. Zo’n 70 demonstranten verzamelde zich voor het gemeentekantoor, waar de vergadering plaats vond. 

Binnen is het stukken rustiger, mede door het strakke beleid. Er waren insprekers, zo spraken onder meer tegenstanders. Ook Dasja Ebresch, die eerder al te kennen gaf voor de komst van een AZC te zijn, deed haar zegje.

De vergadering werd besloten met de afspraak dat een definitief besluit wordt gemaakt op 25 november.

Tijdens de avond werd bekend dat er een steen is gegooid door de ruit van een Afrikaans vluchtelingengezin, maar de politie weet nog niet of deze ‘aanslag’ verband houdt met de vergadering over het AZC.