Roosendaal

Aangescherpte beveiliging Nederlandse grenzen

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

De grenzen van Nederland worden strenger bewaakt na de aanslagen in Parijs, afgelopen vrijdagavond.

Zo is de douane-controle op de luchthavens aangescherpt, en zal er meer beveiliging zijn op bijvoorbeeld treinstations. De Sinterklaasintochten in de regio zijn zonder problemen verlopen. Er zal in West-Brabant niet zichtbaar extra beveiling zijn.

Wel wordt de Marokaanse Moskee in Roosendaal extra beveiligd na een poging tot brandstichting. Overigens is het niet zeker of dit een direct verband heeft met de aanslagen in Parijs.

Burgemeester Niederer van Roosendaal zegt in een reactie:

“De lafhartige aanslagen in Parijs vervullen ons met afschuw. Het gemeentebestuur van Roosendaal wil als vele anderen de verbondenheid met de inwoners van Parijs, met Frankrijk uitspreken.

Wellicht leggen mensen een verband tussen de poging tot brandstichting bij de moskee aan de Burgemeester Schneiderlaan en de aanslagen in Parijs. Daar zijn vooralsnog geen concrete aanwijzingen voor. Wel is het voor de bezoekers van de moskee een angstige ervaring. Ik wil alle inwoners van onze gemeente oproepen om gezamenlijk te blijven staan voor onze waarden, onze democratie en vrijheid, met respect voor elkaar en voor elkaars bezittingen. Zodat we niet tegenover, maar juist naast elkaar gaan staan. Laten we op dit moment de kracht van onze samenleving tonen”