Roosendaal

Jongen scheurt met auto door binnenstad Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een 18-jarige man uit Roosendaal is dinsdagnacht aangehouden omdat hij met 110 km per uur met zijn auto door de bebouwde kom scheurde.

Agenten reden rond 02.00 uur op de kruising bij de Markttunnel. Vanaf de Hendrik Gerard Dirckxstraat kwam een auto met Belgisch kenteken met hoge snelheid de kruising opgereden. De politieauto is de bestuurder achtervolgd.

Op de President Kennedylaan gaven de agenten een stopteken, maar de man negeerde dit. Hij reed vervolgens zonder af te remmen over een kruising met de Doctor Schaepmanlaan. Meerdere malen reed hij over fietspaden en over een grasveld in de wijk Kalsdonk. Op de Ruchpensebaan en de Ettenseweg reed hij tegen het verkeer in. Op de Covellijndijk reed de auto een voetpad op. Hier verlieten de bestuurder en zijn bijrijder de auto om te voet verder te gaan. De politie kon vervolgens de twee mannen aanhouden.

Na onderzoek bleek dat de 18-jarige man geen rijbewijs heeft. Ook de bijrijder is aangehouden, maar werd na het afleggen van een getuigenverklaring weer vrijgelaten. De bestuurder zit op dit moment vast.