Roosendaal

Leerlingen speuren door het centrum van Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wie de komende tijd kinderen naar gebouwen ziet speuren, wijzen en turen, kan gerust zijn. Het zijn waarschijnlijk leerlingen uit groepen 7 en 8. Zij lopen de nieuwe speurtocht Bouwstijlen. Het Roosendaalse gemeentearchief maakte de tocht voor het kunstmenu VitamineC. Alle basisscholen die deelnemen aan het kunstmenu, lopen de speurtocht nog dit schooljaar.

 

De speurtocht start op het Tongerloplein en voert door de binnenstad. Via de Molenstraat, Markt en Dr. Brabersstraat lopen de kinderen naar de Nieuwe Markt, waarna ze verder speuren in de Raadhuisstraat en de Nieuwstraat. Ze bekijken zowel oude als nieuwe gebouwen. De leerlingen zien Roosendaal in elk geval eens van een heel andere kant. Voor de begeleiders is er extra informatie over de gebouwen, hun waarde en hun bewoners.

VitamineC van De Kring Educatie biedt alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente Roosendaal een gezonde dosis cultuur. In het kunstmenu zijn zeven disciplines (muziek, dans, theater, beeldend, literatuur, media en erfgoed) vertegenwoordigd. De speurtocht Bouwstijlen maakt deel uit van de erfgoedprojecten en wordt komende tijd over de scholen verspreid.