Roosendaal

Gemeente Roosendaal wil wijken en dorpen vitaler maken

Redactie Redactie

Het college van Burgemeester & Wethouders van Roosendaal heeft een voorstel bij de raad neergelegd om €511.500,- beschikbaar te stellen om vitalere wijken en dorpen te creeëren. De gemeente Roosendaal heeft al 17 acties op het oog waaraan gewerkt kan worden.

In verschillende dialoogsessies werden er allerlei ideeën gedeeld om de wijken en dorpen vitaler te maken in de gemeente Roosendaal. Bij die dialoogsessies werden verschillende hoofdvragen gesteld. Twee belangrijke vragen daarvan waren: waar moeten volgens de inwoners de prioriteiten liggen voor hun wijk of dorp? En welke bijdrage kunnen bewoners, gemeente en professionals leveren om de doelen te bereiken? Saskia Schenk, wethouder van Vitale Wijken en Dorpen, was aanwezig bij de dialoogsessies. “Ik vond de sessies inspirerend. Bewoners weten heel goed welke thema’s en acties prioriteit moeten krijgen. Het is mooi om te zien dat bewoners ook zelf in actie willen komen om aan de vitaliteit van de wijken en dorpen te werken.”, aldus Schenk. Uit die dialoogsessies zijn 17 concrete vitaliteitsacties ontstaan.

Nadat de raad zich over de 17 kwesties heeft gebogen, is het College van plan dit initiatief door te zetten. Wethouder Schenk zegt daar het volgende over: “Er zijn al heel concrete ideeën in beeld voor volgende vitaliteitsacties. Maar nieuwe plannen zijn altijd zeer welkom. Vitaliteit in wijken en dorpen begint bij de inwoners. Het is hun verhaal. En dat verhaal kan steeds beter worden. Als er initiatieven in de wijken en dorpen ontstaan, staat de gemeente klaar om aan te sluiten en mee te doen.”

Bekijk hieronder de volgende reportage
{webpage_link type=video id=4103}