Roosendaal

Roosendaal vangt vluchtelingen op

Redactie Redactie

De gemeente Roosendaal heeft maandag 7 december weer een aantal vluchtelingen opgevangen in evenementenlocatie Metsj Point. Zij arriveerden rond 17.15 met de bus en blijven ook maximaal 72 uur.

De vluchtelingen komen voornamelijk uit Afghanistan, Irak en Syrië. Het gaat om veel gezinnen met kinderen. In oktober ving Roosendaal ook al 200 vluchtelingen op.

Burgemeester Jacques Niederer zei er het volgende over: “Ik heb me maandagmiddag op locatie laten informeren over de opvang en de bijbehorende voorzieningen. Net als in oktober staan er verschillende organisaties aan de lat om de crisisnoodopvang te laten functioneren. Het Rode Kruis, beveiliging De Brug, de GGD, huisartsen, tolkvertalers, politie, brandweer, Metsj Point als opvanglocatie en mensen van de gemeente zelf. De locatie is geëquipeerd om de vluchtelingen tijdelijk onderdak te bieden.”

De burgemeester heeft dinsdagmiddag sport- en evenementencomplex Metsj Point opnieuw bezocht. Hij sprak er met vluchtelingen en mensen van de organisatie. “Tot op heden verloopt alles goed en volgens planning, mede dankzij de goede voorbereiding door alle betrokken partijen.”