Roosendaal

Woningoverval in Roosendaal: politie treft hennepkwekerij aan

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Vrijdagochtend vroeg is aan de Reginadonk in Roosendaal een huis overvallen. De twee daders zijn voortvluchtig. Een 49-jarige man raakte gewond aan zijn hoofd. Korte tijd later troffen agenten in zijn woning een in werking zijnde hennepkwekerij aan.

 

Rond half vier bedreigden twee daders het slachtoffer met een vuurwapen. Er ontstond een worsteling tussen de man en zijn belagers, maar het lukte hem om zijn woning uit te vluchten en zich op het politiebureau in Roosendaal te melden. Agenten gingen direct naar de woning toe om een onderzoek in te stellen. De daders waren niet meer aanwezig, maar zij troffen tijdens het uitkammen van het pand wel de kwekerij aan.

De Roosendaler is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij wordt op een later moment verhoord over de overval en de kwekerij in zijn woning. Het is nog niet duidelijk hoe het tweetal de woning is binnen gekomen en wat hun motief is geweest.

Op de zolder van de woning werden 275 hennepplanten aangetroffen. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te worden afgetapt De kwekerij wordt vandaag ontmanteld.