Roosendaal

Minder knalwerk dan voorgaande jaren tijdens de jaarwisseling

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De trend die vorig jaar te zien was zet zich dit jaar door. Het kopen van knalvuurwerk neemt af met zestig procent ten opzichte van twee jaar geleden, toen vuurwerk overdag nog mocht worden afgestoken. Dat zegt Patrick Jansen van het Roosendaalse Vesta Vuurwerk.

 

“Tijdens de jaarwisseling zijn vooral mooie, grote siercakes te zien”, aldus Jansen. De gemiddelde besteding van de consument is ten opzichte van vorig jaar weer iets gestegen. Het besteedde bedrag ligt dit jaar rond de 110 euro.

“Veel mensen willen het bestelde vuurwerk direct de eerste dag in huis hebben. We merken dat vooral de eerste verkoopdag, 29 december, erg in trek is bij de consument. We zien vaak dat er dan nog veel mensen zijn die niet besteld hebben maar toch nog wat vuurwerk willen hebben. De laatste drie dagen wordt er dan ook traditiegetrouw nog veel vuurwerk gehaald en wordt er vaak toch nog wat extra’s bij de reeds geplaatste bestelling gekocht”, licht Jansen toe.

Omdat Vesta Vuurwerk het veilig afsteken en bekijken van vuurwerk erg belangrijk vindt, wordt er flink gehamerd op het aanschaffen van veiligheidsartikelen. “Om de traditie te behouden is veiligheid erg belangrijk. We zien het liefst iedereen 31 december, zowel jong als oud, met een vuurwerkbril en aansteeklont op straat.”