Bergen op Zoom

Ton Linssen terug in de raad, Martine Suijkerbuijk geeft zetel op

Ton Linssen en Martine Suijkerbuijk.

Maarten van den Boom Maarten van den Boom

Ton Linssen keert naar verwachting in maart na een paar maanden afwezigheid terug in het pluche. Nadat hij in het najaar door de rest van het college aan de kant werd gezet was hij een tijdje overal afwezig. “Zelfs bij de nieuwjaars receptie van de gemeente ben ik weggebleven, ik kon het nog niet aan” aldus Linssen. Zondag kwam de partij bijelkaar. Suijkerbuijk zet als raadslid en fractievoorzitter een stap terug, maar verdwijnt niet. Zij gaat als duoraadslid van Linssen verder.

Linssen verklaart aan ZuidWest TV dat hij door velen gevraagd is om terug te komen. “Jij bent de partij, dat heb ik de afgelopen maanden veel gehoord” zegt Linssen. “Het werk is verre van klaar.” In een persconferentie maakte het college van B&W in september 2015 bekend niet verder te wilen met Ton Linssen als wethouder. Lijst Linssen kwam daarop gelijk met een verklaring uit de coalitie te stappen. Na een paar weken besloot het college verder te gaan met drie partijen welke een nipte meerderheid heeft in de raad.
Ton Linssen is al die tijd in de luwte geweest. In de tussentijd kreeg de partij ook nog te maken met het gegeven van Erik Verbogt die besloot om van Lijst Linssen de overstap te maken naar het CDA. Zo kwam de lijst ook nog met een zetel minder in de raad te zitten.

Nadat de partij zondag 10 januari bij elkaar kwam maakte zij bekend dat Linssen in maart, als fractievoorzitter van de partij die zijn naam draagt, weer terug keert in de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Linssen zal de komende tijd stadsgesprekken met inwoners en bedrijven gaan voeren. “Het wantrouwen en de achterdocht richting de politiek is groot. En dat begrijp ik maar al te goed. Ik wil van mensen zelf horen hoe zij na deze hele poppenkast aankijken tegen de politiek en het besturen van de stad en wat er beter moet”.

Martine Suijkerbuijk maakt dus plaats voor Ton Linssen. “Ik zit in de gemeenteraad voor een partij die wil knokken voor het beste voor Bergen op Zoom en haar inwoners, ik zit er niet voor mezelf”, aldus Suijkerbuijk. Zij vindt dat de kiezer bedrogen zou worden als zij geen ruimte maakt om Ton Linssen terug te laten keren in de raad. “Ton Linssen heeft bijna 2300 stemmen gekregen bij de verkiezingen in maart 2014. Dit noem je democratie”.

Ton Linssen verbreekt daarmee ook zijn zwijgen. Volgende week woensdag 20 januari vanaf 10:00 uur is er bij ZuidWest TV een exclusief uitgebreid interview te zien met Ton Linssen in het programma Onder4Ogen. De uitzending wordt ieder uur herhaald.