Bergen op Zoom

Theaters in de streek goed bezocht

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

De Kring in Roosendal en De Maagd te Bergen op Zoom, de grootste theaters in de regio, worden beter bezocht en doen daarin mee aan de landelijke trend.

Over het algemeen is er een stijging in het aantal bezoekers van theaters. Dat blijkt uit een rondvraag bij de leden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VDCD). In totaal zijn er 123 theaters en zalen lid van deze vereniging.

Het aantal bezoekers per voorstelling steeg vorig jaar met 13 procent ten opzichte van 2014. De gemiddelde zaalbezetting steeg van 69 naar 72 procent. In totaal gingen vorig jaar 10,4 miljoen mensen naar een theatervoorstelling of concert.

“In het afgelopen seizoen (2015/2016) hebben we 3% meer bezoekers gehad dan in het seizoen ervoor”, laat Erik de Rooij, teammangager Programma van De Maagd weten. Volgens Anouk Schepers van de Kring in Roosendaal zijn de bezoekersaantallen van het afgelopen seizoen nagenoeg gelijk gebleven.

Dat de cijfers van de theaterbezoeken in de lift zitten, komt volgens de VDCD door de bredere programmering van de theaters.