Bergen op Zoom

Lidl wilde distributiecentrum bouwen in Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Duitse supermarktketen Lidl heeft voor de bouw van haar nieuwe distributiecentrum serieus gekeken naar een bouwperceel in Bergen op Zoom. Dat bevestigt wethouder Ad Coppens tegenover BN De Stem.

Vanwege de lange proceduretijd om het bestemmingsplan te wijzigen, was voor Lidl reden om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie, maar dan in Roosendaal. Het ging in Bergen op Zoom om een deel van het terrein van Phillip Morris. Dit werd complicerend, omdat het terrein in handen is van de fabriek. In het bestemmingsplan staat beschreven dat er enkel tabak-gerelateerde bedrijven plaats mogen vinden. ,,De provincie moet hier iets van vinden om het bestemmingsplan te wijzigen. Maar Lidl zag daar geen heil in , het zou te lang gaan duren” ,aldus Coppens in BN De Stem.

Bij de komst van dit distributiecentrum zouden er 1.200 banen vrijkomen. Volgens Coppens en de Roosendaalse wethouder Hans Verbraak maakt het niet uit of het distributiecentrum in de een of de andere gemeente staat.

Politieke partij Lijst Linssen is absoluut niet blij. “De gemeente Bergen op Zoom heeft zich belachelijk gemaakt door het aanbod van Lidl niet direct aan te nemen. Bergen op Zoom dreigt hierdoor een mikpunt van spot te worden voor West-Brabant”, schrijft de partij in een brief aan het college.

Ook de lokale PvdA-fractie van Bergen op Zoom vindt het een slechte zet. De partij zegt het volgende: “Ons college heeft de boot weer gemist. Terwijl Roosendaal blijft bouwen en grote werkgevers blijft binnenhalen, het lijkt alsof wij het moeten doen met de kruimels.”