Nieuws

ROOSENDAAL - De provincie Noord-Brabant gaat drie partijen vragen om de plannen voor Klooster Mariadal in Roosendaal verder te ontwikkelen. De eerste partij is een samenwerking van Nico de Bont, BPD Ontwikkeling, Boei en Hazenberg. De tweede partij is de BVR Groep. En een samenwerking van Maas-Jacobs en Van Agtmaal is de derde partij die een plan gaat uitwerken.

De provincie Noord-Brabant kocht klooster Mariadal in 2013 aan, omdat het klooster een belangrijke rol vervult in het verhaal Brabant.  In de verhaallijn religieus Brabant, is vanuit dit klooster het onderwijs aan meisjes in de provincie gestart en uitgebouwd. Het behoud van de cultuurhistorische waarden van het complex is bij de herontwikkeling dan ook zeer belangrijk.

Bijna twintig ontwikkelaars, beleggers en bouwers stuurden een eerste aanzet in voor een haalbare invulling voor dit erfgoedcomplex. De Provincie Noord-Brabant zoekt een samenwerkingspartner die het volledige kloostercomplex (vastgoed en tuinen) koopt en zorgt voor een toekomstbestendige invulling van de plek, met behoud van het cultuurhistorisch erfgoed.

Wethouder Toine Theunis: “Samen met de provincie hebben we een goede keuze gemaakt, het is fijn dat daar ook lokale bedrijven bij zitten. Mariadal is een belangrijk complex op een centrale plek in de gemeente, dus het is prettig om goed samen te werken in de plannen voor de toekomst van dit bijzondere complex.”

Begin september moeten de uitgewerkte plannen bij de provincie worden ingediend.. Daarna wordt begin november een definitieve keuze gemaakt over met welke partij de provincie samen gaat werken. Nieuws

ALGEMEEN

Veel bezwaar tegen nieuwe vorm thuishulp Roosendaal

18 augustus 2017

De huishoudelijke hulp in de gemeente Roosendaal is op de schop gegaan. In plaats van een vast aantal uren, krijgen cliënten hulp die een bepaald kwaliteitsniveau moet garanderen. Dat leidt echter tot veel bezwaren en thuishulp die niet toereikend is.

ALGEMEEN

Inbrekers houden zich schuil in maïsveld langs A58 bij Heerle

17 augustus 2017

De politie heeft donderdagmiddag na een wilde achtervolging vier mannen opgepakt die een inbraak hadden gepleegd in Dinteloord. Drie verdachten zijn dankzij politiehonden gevonden in een maisveld langs de A58 tussen Heerle en Wouw.Terug naar het overzicht