Roosendaal

Oorlogsslachtoffers herdacht in Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Ook in Roosendaal werden donderdagavond de oorlogsslachtoffers herdacht.

De herdenking bij het bevrijdingsmonument in de Parklaan begon met een toespraak door burgemeester Niederer. Hij benadrukte dat onze vrijheid kwetsbaar is en helaas niet vanzelfsprekend.  “Om vrijheid in de toekomst te kunnen blijven doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen, moeten we nu verantwoordelijkheid nemen. Vrijheid is een groot goed, dat we te allen tijde moeten beschermen. Tegen elke vijand, elke kracht die die vrijheid bedreigt”, aldus burgemeester Niederer donderdagavond.

Esmeralda Kuijpers, Gast van de Burgemeester, las een gedicht voor en Luitenant-Kolonel Willen Melchers van het Korps Commandotroepen hield een korte toespraak. Na het taptoesignaal werd om klokslag 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Hierna werden twee coupletten van het Wilhelmus gezongen door mannenkoor Concordia en koor Vox Jubilans.

Er werden kransen gelegd namens het gemeentebestuur, familieleden van oorlogsslachtoffers en oud-verzetsstrijders, Oranjestichting Roosendaal, Engelse bevrijders, het Korps Commandotroepen en basisschool De Singel.

Foto: Christian Traets Fotografie