Roosendaal

RoGeP wil ‘wild’ parkeren op invalidenparkeerplaats halt toeroepen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Even snel een boodschap doen. Er is geen parkeerplaats vrij, dan maar snel je auto parkeren op een invalidenparkeerplaats. Het gebeurt regelmatig en als je dit doet, dan ben je in overtreding. Een bekeuring kost je 379 euro. Maar de meeste foutparkeerders worden niet betrapt. Als het aan het Roosendaalse Gehandicaptenplatform (RoGeP) ligt is dat binnenkort verleden tijd.

RoGeP heeft een dossier gemaakt over het wild parkeren op een invalidenparkeerplaats en is hiermee naar de gemeente en politie gestapt. Hieruit is een parkeerkaart ontwikkeld die het gehandicaptenplatform vanaf 1 juni achter ruitenwissers gaat steken van personen die hun auto parkeren op een invalidenparkeerplaats. De actie is bedoeld om mensen bewust te maken van het ongemak dat ze veroorzaken voor mensen met een beperking.

Maandagmorgen werd in Lodge Visdonk in Roosendaal de parkeerkaart van RoGeP gepresenteerd door Jan Lanooy, voorzitter van RoGeP, Dré van Roomen van politie Zeeland en West-Brabant en Leendert van der Wiel van de gemeente Roosendaal.

“Het staat ook op het kaartje. U gebruikt mijn parkeerplaats, wilt U ook mijn handicap? Daar gaat het uiteindelijk over. Je hoeft er geen hogere wiskunde voor gestudeerd te hebben, het gaat om fatsoen. Het gaat om normen en waarden. Die gehandicaptenplaatsen zijn er voor de mensen die gehandicapt zijn. Zij hebben die hard nodig en je gaat er gewoon niet opstaan. Punt!”, aldus Dré van Roomen tijdens de presentatie.

Leendert van der Wiel van de gemeente Roosendaal: “Een bekeuring is 370 euro en dat is toch een heel bedrag. Ik zou zelf die gok niet nemen om even een parkeerplaats in te pikken. Handhaving is nu het doel. Het is een middel en het gaat erom dat de invalidenparkeerplaatsen beschikbaar zijn voor mensen die het nodig hebben.”