Putte

Samenwerking tegen drugscriminaliteit Putte

Redactie Redactie

Inwoners van Putte ervaren steeds meer overlast als gevolg van drugshandel. Daarom gaat de gemeente van het grensdorp samenwerken met de politie, het buurtpreventieteam en de lokale zorg coöperatie.

Burgemeester Adriaansen pakt dit serieus op; “Samen hebben we gekeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat we de overlast zo goed mogelijk kunnen aanpakken”.

Er is extra politie op de been in Putte. Er zijn meerdere wijkagenten ingezet en ook is er een nieuwe functie die gebruikt wordt. Die functie wordt ingevuld door Ron van der Wel. Hij is coördinator strafbare feiten met grote maatschappelijke impact. Ron is spreekbuis van politie naar bestuur en richt zich op gemeente overschrijdende problemen en thema’s, zoals drugsoverlast.

Gemeente Woensdrecht komt ook graag in contact met de inwoners; “We roepen alle bewoners op om verdachte zaken te blijven melden bij politie of de gemeente. Uw informatie wordt vastgelegd, zodat bepaalde personen, voertuigen en ontwikkelingen zichtbaar worden. Met deze informatie kunnen de gemeente en politie gericht onderzoek en controles laten uitvoeren”.

 

Foto: gemeente Woensdrecht