Roosendaal

Werkzaamheden centrumring Roosendaal snel van start

Redactie Redactie

Vanaf maandag 22 mei a.s. starten de werkzaamheden aan de centrumring bij de Vughtstraat. Deze wordt grotendeels éénrichtingsverkeer met meer ruimte voor fietsers, voetgangers én groen. Volgens de gemeente Roosendaal wordt het een herkenbare, compacte ring rond het centrum. Een echte strik om de binnenstad.

Deze werkzaamheden brengen uiteraard ook een stukje overlast met zich mee. Hier zou het kunnen gaan om bereikbaarheid van de stad. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan wordt er in fases gewerkt. Op deze manier wordt de binnenstad zo efficiënt en praktisch mogelijk bereikbaar gehouden.

Echter zijn er ook veel nieuwe voordelen van de nieuwe centrumring. De belangrijkste verandering is dat de dubbele rijbaan komt te vervallen. Om het verkeer beter te geleiden, wordt er eenrichting verkeer ingesteld. Ook wordt de verkeersveiligheid van fietsers bevorderd. Aan de ‘binnenzijde’ van de binnenstad komt namelijk een vrij liggend fietspad te liggen. Tijdens de werkzaamheden bereidt Roosendaal zich ook voor op project; ‘Smart City’. Er worden dan glasvezelkabels aangelegd die gebruikt kunnen worden voor een aantal innovatieve ontwikkelingen.

De precieze datum waarop de nieuwe ring klaar is, is nog niet bekend. Volgens wethouder Cees Lok zal dat volgend jaar zijn; “Het hele project gaat ruim een jaar duren. Naar verwachting is onze nieuwe centrumring na de zomer van 2018 helemaal klaar”.

 

Foto: schets van nieuwe centrumring