Bergen op Zoom

Nieuwbouwproject Hof van Merksem gestart

Redactie Redactie

Woningcorporatie Stadlander en aannemer Heijmans zijn in Bergen op Zoom gestart met de bouw van het Hof van Merksem. Met deze inbreiding in de hofjesbuurt worden er zestien nieuwe sociale huurwoningen gerealiseerd. Het zijn de eerste levensloopbestendige en nul-op-de-meter woningen in deze buurt.

In september 2016 heeft Stadlander het nieuwbouwplan aan de omwonenden gepresenteerd. De woningen bestaan uit één laag met een kap. Ook zit er een voordeel aan deze nieuwe woningen. Zij zijn praktischer ingericht voor als een huurder te maken krijgt met een beperking of zorg. Zo kunnen zij langer in hun woning blijven wonen. Dat is niet het enige voordeel; ‘’De bewoners krijgen een gegarandeerde hoeveelheid elektriciteit opgewekt, waarmee zij de woningen kunnen verwarmen, koelen en ventileren en warm tapwater kunnen gebruiken. De woningen hebben geen gasaansluiting en maken dan ook geen gebruik meer van fossiele bronnen.”, aldus Stadlander.

Afgelopen april werd er al gestart met de voorbereidingen. Toen is het benodigde grondwerk gedaan voor de nul-op-de-meterinstallaties waarbij voor de verwarming van de woningen gebruik wordt gemaakt van grondwarmte. Heel lang zal de bouw niet duren, Stadlander verwacht namelijk dat dit nieuwbouwproject in Nieuw-Borgvliet al eind 2017 zal worden opgeleverd. 

 

Foto: schets van Hof van Merksem