Bergen op Zoom

Barry Jacobs verkozen tot lijsttrekker VVD Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in zicht, hebben de leden van de VVD in Bergen op Zoom Barry Jacobs unaniem verkozen tot lijsttrekker. Tegelijkertijd zal Gertjan Huismans de huidige fractie blijven aansturen.

 

Met de benoeming van Barry biedt de lokale VVD ruimte voor een nieuwe politieke generatie en richt de partij zich nadrukkelijk op de toekomst van de gemeente Bergen op Zoom.

Jacobs is enthousiast over zijn nieuwe functie en verheugd zich op de campagne. Hij ziet de toekomst van de gemeente rooskleurig in. De eerste stap die hij gaat zetten is zich vasthouden aan het beleid van wethouder Ad Coppens. Dit is volgens hem om de gemeentelijke schuldenpositie te verbeteren en de lasten van de inwoners van Bergen op Zoom te laten dalen. Ook wil de kersverse VVD lijsttrekker meer gebruik maken van de optimale ligging van Bergen op Zoom in de Schelde-delta; “Ik ben er van overtuigd dat onze handelsgeest en ons sterke verenigingsleven de sleutel is tot een gemeente die ook in de toekomst floreert en economisch stabiel is”.

De VVD kijkt vooruit en wil groeien naar 70000 inwoners; “Door te groeien houden we voorzieningen in stand en betaalbaar, we trekken werkgelegenheid aan en blijven een aantrekkelijke gemeente voor jong en oud. We willen dat de stad bruist.”

Eind november wordt bekend wie de andere kandidaten voor de VVD zijn tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Ook het definitieve verkiezingsprogramma wordt eind dit jaar vastgesteld. 

 

Foto: Barry Jacobs