Hoogerheide

Koninklijke onderscheiding voor Jan van Elzakker

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Zondag heeft burgemeester Steven Adriaansen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Jan van Elzakker uit Hoogerheide.

De Hoogerheidenaar ontving de onderscheiding onder andere vanwege zijn grote verdiensten voor de Heemkundekring het Zuidkwartier. Van Elzakker is al ruim 40 jaar als vrijwilliger actief binnen de Heemkundekring het Zuidkwartier. Zo was hij in 1977 een van de oprichters. Twaalf jaar was hij secretaris en sinds 1990 schrijft hij artikelen over de geschiedenis van Woensdrecht en geeft hij lezingen. Daarnaast is hij gespreksleider tijdens de gesprekken in het heemhuisje/arbeidershuisje in Hoogerheide voor bijvoorbeeld het scholenproject Cukids. Daarnaast is hij ook lid van de werkgroep dialecten.

Naast zijn grote verdiensten voor de Heemkundekring is Jan van Elzakker ook 25 jaar bestuurslid en coach geweest bij tafeltennisvereniging Hotak’68 in Hoogerheide. Zijn grootste successen behaalde hij met het 1e damesteam als algemeen Nederlands kampioen met daaraan gekoppeld de Europacupwedstrijden.