Bergen op Zoom

Wilde achtervolging door Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Afgelopen dinsdagnacht is er een wilde achtervolging door de wijken van Bergen op Zoom geweest. Twee mannen werden daarbij gearresteerd. De bestuurder sloeg op de vlucht toen agenten zijn auto wilden controleren. De auto kwam tot stilstand op het klaproosplein nadat de auto zo goed als niet meer bruikbaar was.

Afgelopen nacht rond 4 uur trof de politie in Bergen op Zoom een voertuig aan die als niet verzekerd geregistreerd stond. Nadat de agenten de auto aan de kant wilde zetten, deed de bestuurder zijn lichten uit en scheurde met hoge snelheid door meerdere Bergse wijken. Ook reed de automobilist over stoepen, over groenstroken en tegen de rijrichting in. Tijdens de achtervolging reed hij twee banden lek en verloor kort daarna zelfs een band. Uiteindelijk werd het voertuig klemgereden zodat de verdachte aangehouden kon worden.

Uit onderzoek bleek dat verdachte, een 47-jarige man uit Tholen, onder invloed van verdovende middelen reed en dat het rijbewijs ongeldig verklaard was. De bestuurder is aangehouden voor rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Hij is overgedragen aan de recherche. 

 

Foto: de desbetreffende auto