ROOSENDAAL - Het Openbaar Ministerie eist een taakstraf van 200 uur en één maand voorwaardelijke celstraf tegen de 42-jarige R.B. uit Roosendaal. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld.

Het voorval vond plaats op 15 september vorig jaar. De man zou zijn toenmalige vriendin hebben geslagen en haar keel hebben dichtgeknepen. Ook zou hij een televisie van twee hoog naar beneden hebben gegooid. De relatie die B. had met zijn vriendin was volgens de reclassering niet gemakkelijk.

De mishandelingen zouden komen door onder meer coke- en alcoholmisbruik bij de man en een explosieve persoonlijkheid van de vrouw, die zou lijden onder een borderline stoornis.

Het Openbaar Ministerie eist een taakstraf van 200 uur en één maand voorwaardelijke celstraf. De gevangenisstraf is vooral om te voorkomen dat de man weer de fout in gaat.

De rechtbank doet 30 juni uitspraak.Nieuws

ALGEMEEN

Grenspark kiest voor kleine maar belangrijke naamsverandering

26 april 2018

Het grensoverschrijdende park De Zoom-Kalmthoutse Heide heeft een bescheiden maar toch belangrijke naamsverandering ondergaan. Het heet vanaf nu ‘Grenspark Kalmthoutse Heide’. Dat maakte nieuw voorzitter Martin Groffen woensdagmiddag bekend.

ALGEMEEN

Controles schrikken jonge drinkers af

26 april 2018

De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht hebben vorig jaar in totaal 584 keer gecontroleerd op naleving van de Drank- en Horecawet. Dat hebben de vier gemeenten donderdag bekend gemaakt. Opvallend is dat het aantal overtredingen in cafés aanzienlijk is afgenomen ten opzichte van voorgaande jaren.Terug naar het overzicht