Bergen op Zoom

Patiënten krijgen inzicht op onderzoeken bij Bravis ziekenhuis

Redactie Redactie

MijnBravis, het digitale dossier voor patiënten van het Bravis ziekenhuis, wordt uitgebreid. Uitslagen van onderzoeken en brieven van hun specialist aan de huisarts zijn vanaf 1 juli sneller in te zien.

 

Patiënten van het Bravis ziekenhuis hebben toegang tot hun persoonlijke dossier via de website van het ziekenhuis. Via het patiëntenportaal kan men zelf afspraken maken, afspraken inzien of verplaatsen en persoonlijke gegevens controleren en wijzigen. Het portaal toont ook uitslagen van onderzoeken en brieven van de behandelend specialist aan de huisarts. Vanaf nu kan dat op een snelle manier gebeuren. Eerder moesten patiënten namelijk nog 30 dagen wachten op inzage, nu wordt dat teruggebracht tot 0 dagen.

Dit komt omdat de overheid de inzage in medische gegevens wil stimuleren. Door een subsidie kan het ziekenhuis  op korte termijn meer functies in MijnBravis realiseren. Een voorbeeld hiervan is een actueel overzicht van het medicijngebruik. MijnBravis biedt dus nu en in de toekomst steeds meer informatie. Ook brieven van de medisch specialist aan de huisarts zijn vanaf 1 juli direct na verwerking in MijnBravis terug te zien.

 

Foto: Bravis Ziekenhuis