Roosendaal

Arbeidsmigranten krijgen huisvesting aan de Gastelseweg

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Gemeente Roosendaal en Atik Uitzendbureau zijn de mogelijkheden aan het bekijken om buitenlandse werknemers onder te brengen in nieuwe huisvesting aan de Gastelseweg in Roosendaal. Hiermee zouden de plannen voor huisvesting aan de Bergrand komen te vervallen.

De heer Etik, directeur van het Atik Uitzendbureau heeft samen met een architect een voorstel ingediend bij de gemeente Roosendaal over de nieuwe huisvesting voor arbeidsmigranten. De opzet is hier meer dan 200 buitenlandse werknemers te huisvesten. De locatie bevindt zich tussen Borchwerf I en II, vlakbij de distributiecentra van de Lidl, Primark en het Park Philips waar veel van deze personen in de toekomst gaan werken. De plannen voor de nieuwe locatie worden nu uitgewerkt.

Wethouder Toine Theunis: “Wij zijn bijzonder ingenomen met het feit dat Atik Uitzendbureau de toekomstige werknemers van de gevestigde en nog te vestigen ondernemingen in Roosendaal. Voor ons is het erg belangrijk dat deze werknemers huisvesting krijgen die voldoet aan de eisen van deze tijd. Daarmee is de heer Etik van Atik Uitzendbureau op een bijzonder professionele wijze mee bezig. Van ons krijgt hij alle ondersteuning hierin.”

De bedoeling is dat de panden in de loop van 2018 gereed zijn.