Bergen op Zoom

Wilde achtervolging door Bergen op Zoom: man in de boeien

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Maandagmiddag is aan de Langeweg in Bergen op Zoom een 21-jarige automobilist uit Hoogerheide aangehouden. De man werd gepakt na een wilde achtervolging waarbij hij 160 kilometer per uur reed waar 80 kilometer is toegestaan.

Surveillerende agenten werden op de A4 voorbij gereden door de man. Door de agenten werden de gegevens van de auto opgevraagd en toen kwamen zij erachter dat de auto voorkwam bij diverse situaties waar drugs in het spel waren. De man ging er vandoor toen de agenten de auto wilde controleren. Daarbij werden door de man diverse verkeersovertredingen gemaakt.

In een woonwijk in Bergen op Zoom verloren de agenten de man uit het oog. Zijn auto werd even later teruggevonden op een parkeerplaats aan de Olympialaan.

Een getuige die de achtervolging had gezien meldde aan de agenten dat de bestuurder een plastic boodschappentas uit de auto had gegooid. De tas, met daarin 100 gram hennep, werd teruggevonden in de Antwerpsestraatweg.

De verdachte is door de man aangehouden in de Langeweg. Hij zit nog vast voor verder verhoor en zijn rijbewijs is ingenomen vanwege gevaarlijk rijgedrag.