Roosendaal

Kletsblokken van Karien Wiericx nu te zien in De Kring

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een jaar lang verzamelde kunstenares Karien Wiericx in opdracht van het Tongerlohuys en De Kring mokken met een verhaal. Er werden er zo’n vierhonderd ingeleverd. Karien maakte er ware kunstwerken van, die vanaf nu te zien zijn in de Rabobank Galerie in De Kring.

De mokken verwerkte Karien Wiericx tot zestien “kletsblokken”, steigerhouten krukken met daarin de ingeleverde en vervolgens kapotgeslagen mokken, aangevuld met een tweecomponenten hars. Je kan erop zitten en met anderen kletsen, maar ook op zoek gaan naar je eigen mok.

De verhalen hebben een jaar lang bij de mokken aan de bouwhekken in de Tongerlotuin gehangen. Met rood garen stikte Karien al die verhalen aan elkaar, zelfs de briefjes die helemaal waren verbleekt. Er is een bijzonder patchwork van verhalen, opmerkingen, anekdotes en citaten ontstaan. De rode draad verbindt al deze verhalen.

De tentoonstelling is tijdens kantooruren te zien in de Rabobank Galerie van De Kring. In de zomervakantie zijn De Kring en de galerie gesloten. Het Tongerlohuys en Over de Tong zijn dan wel geopend.