Roosendaal

Dronken automobilist vernielt schutting en slaat op de vlucht

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een 45-jarige man uit Hoogerheide is zondagavond aangehouden omdat hij met zijn auto een schutting van een huis aan de Jan Tooroplaan in Roosendaal vernield heeft.

De eigenaar van de schutting zat in zijn huis toen hij ineens een hoop gekraak hoorde. Hij zag dat zijn schutting kapot was en ging naar buiten om te kijken wat er was gebeurd. Daar zag hij een auto tegen zijn schutting aan staan. De man sprak de bestuurder aan, maar die liep weg en reageerde nogal lacherig op de opmerkingen van de bewoner.

De man reed weg met zijn auto die inmiddels twee lekke banden had. De eigenaar van de schutting is in zijn auto gestapt en de man achterna gereden. Inmiddels had hij de politie al gewaarschuwd.

In de Jacob van Ruijsdaelstraat in Roosendaal zag de eigenaar van de schutting dat agenten in gesprek waren met de veroorzaker van de aanrijding. De man is aangehouden. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij veel teveel had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij later is gehoord. Ook bleek de auto waar de man uit Hoogerheide in reed niet verzekerd te zijn.