Roosendaal

Elodie Kuijper is Miss van De Draai 2017

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De enige echte Elodie Kuijper is de gelukkige Miss van De Draai 2017. Naast haar looks blaast ze menig mannen omver met haar kennis over wielrennen, (oud)profs en fietsmaterialen.

Al die kennis is niet zomaar komen aanwaaien. Als je het vriendinnetje bent van profrenner Massimo Vanderaerden, kom je met alle facetten van de wielersport in aanraking.

Een echte Miss wordt niet alleen geselecteerd op basis van fysieke schoonheid maar ook op basis van persoonlijkheid, talent en kennis. Elodie Kuijper heeft het allemaal. “Ik ben wielerfanaat en dus ook fietser in hart en nieren. Ik rijd op dit moment voor WV Breda en vanaf 1 september zal ik mijn opwachting gaan maken in een nieuwe Belgische dames elite crossploeg Cycling.be alpha motorhomes”.

Naast haar passie voor wielrennen start Elodie volgend jaar met de studie psychologie in Eindhoven. Ze heeft ambities. Na haar studie wil ze ook het grafische vak leren. “Het lijkt me leuk om de PR van sporters te kunnen doen, om mensen te begeleiden naar een beter zelfbeeld en natuurlijk sporters mentaal te ondersteunen”, aldus Elodie. Zingen, fotografie en koken zijn naast fietsen haar favoriete hobby’s. Ze is van alle markten thuis en blijft zichzelf graag ontwikkelen.

Als 6-jarige heeft Elodie voor het eerst kennis gemaakt met De Draai. “Ik was erg onder de indruk van de profs en ik ben vervolgens ieder jaar gaan kijken. Daarom ben ik ook verheugd dat ik nu deel mag uitmaken van deze mooie wielerronde vol spektakel en belevenissen!”

De winnaars van de komende editie van De Draai worden dus gekust en in de bloemen gezet door Elodie Kuijper. De Draai vindt plaats op 30 en 31 juli 2017 op en rond de Kade in Roosendaal.