Roosendaal

Politie vraagt opnieuw aandacht voor vermissing Jelle Leemans

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De politie vraagt wederom aandacht voor de vermissing van de 27-jarige Jelle Leemans. De Belg verdween op 21 november 2013 in Roosendaal. Misdaadverslaggever John van den Heuvel heeft de zaak opgepakt en besteedde er woensdagavond aandacht aan in RTL Boulevard.

Het zijn vooral de nabestaanden die willen weten wat er met Jelle is gebeurd. De Nederlandse en Belgische politie werken samen aan de zaak. De recherche benadrukt dat er geen nieuwe ontwikkelingen zijn, maar hoopt dat de aandacht voor de zaak nieuwe tips oplevert.

Jelle Leemans was op 21 november 2013 vanuit Terhagen in België naar Roosendaal gereden. Hij zou een afspraak hebben gehad met de Roosendaalse auto- en drugshandelaar John Wassink en zijn zakenpartner Eduard F. om drugs te kopen. De politie heeft het vermoeden dat Leemans is vermoord en van zijn geld is beroofd.

Eduard F. is aangehouden, maar bij gebrek aan bewijs eind 2014 vrijgelaten. De politie zocht in die periode vergeefs naar het lichaam van Jelle. Er werd gezocht in de bossen bij Schijf en op het garagebedrijf van John Wassink in Roosendaal. Wassink zelf was toen al vermoord. Op 28 juni 2014 werd hij gevonden in het Markkanaal bij Breda. Ook daar heeft de politie vorig jaar nog gezocht naar Leemans.

De recherche heeft de auto van Leemans teruggevonden in de buurt van Antwerpen. Camerabeelden laten zien dat de auto daar is geparkeerd door de daders of handlangers.

 

Foto: Jelle Leemans (c) Politie