Bergen op Zoom

Bergse Rotary Clubs organiseren zomerkamp voor buitenlandse jongeren

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Dertien jongeren van over de hele wereld hebben de afgelopen week deelgenomen aan het Rotary-zomerkamp in Bergen op Zoom. Tijdens het zomerkamp leren de jongeren veel over de stad en over Nederland en ze bezoeken de typisch Nederlandse plekken.

De drie Rotary Clubs in Bergen op Zoom organiseren eens in de drie jaar een zomerkamp. Buitenlandse jongeren kunnen zich inschrijven en kiezen welk programma zij het interessants vinden. Dit jaar werd een samenwerking opgezocht met de Rotary Club in Bodegraven. De jongeren verbleven vorige week in Bodegraven en de afgelopen week in Bergen op Zoom.

Stil zitten zat er niet bij tijdens het bezoek aan de Markiezenstad. Er werd een bezoek gebracht aan Ricoh, een stadswandeling gemaakt door de stad, gefietst door Fort de Roovere en er was een workshop bij Fort Smakelijk. Ook buiten de stad werden er activiteiten op poten gezet. Zo was er een gezellige dag in Antwerpen, waren er wateractiviteiten in Scherpenisse bij de Zeester en kon men genieten van een stranddag en autotocht door Zeeland.

Rotary heeft diverse jeugdprogramma’s voor jongeren, zoals het zomerkamp, jaaruitwisselingen en mogelijkheden om stage te lopen bij een bedrijf. Jongeren uit de hele wereld kunnen zich inschrijven voor een programma in een land naar keuze.

 

Foto: Wateractiviteiten bij de Zeester in Scherpenisse