Bergen op Zoom

Peuterspeelzalen overgenomen door drie partijen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

LPS Kindcentra, Stichting kinderopvang Mamaloe en Stichting het Peutercollege NL willen per 1 januari 2018 26 peuterspeelzalen overnemen in de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen. Daarvoor hebben de drie stichtingen een intentieverklaring ondertekend.

De gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen hebben, vooruitlopend op de veranderende wetgeving, inmiddels belangrijke stappen gezet in de harmonisatie van de peuterspeelzalen en de kinderopvang. Al sinds 2016 wordt de peuteropvang uitgevoerd door diverse partijen. Doel hiervan is om de keuzevrijheid van ouders en het aantal kinderen in de peuteropvang te vergroten en door het samenvoegen van voorzieningen betere kansen te bieden aan de kinderen.

De laatste stap is het daadwerkelijk integreren van het peuterspeelzaalwerk in de kinderopvang. Daarom werd donderdag de intentieverklaring ondertekend. Hierin spreken de drie stichtingen het voornemen uit om per 1 januari 2018 de peuterspeelzalen in deze twee gemeenten over te nemen.

LPS Kindcentra zal 19 peuterspeelzalen overnemen, Stichting kinderopvang Mamaloe 6 zalen en Stichting het Peutercollege NL 1 zaal. Alle partijen hebben uitgesproken het belangrijk te vinden om de bestaande activiteiten rondom het peuterspeelzaalwerk te kunnen behouden.

De komende maanden zal er verder worden gewerkt aan de concrete uitwerking van de overname van de peuterspeelzalen. Voor ouders en peuters zal er niets veranderen, ze kunnen na de zomervakantie gewoon terecht bij de vertrouwde peuteropvanglocatie.