Roosendaal

Stan Mouwen en Florijn Kielman winnen Nationale Jeugdronde

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Stan Mouwen en Florijn Kielman zijn de winnaars van de 34e Nationale Jeugdronde in Roosendaal. Zondagavond werden ze op een overvolle Oude Markt in Roosendaal gehuldigd.

De Nationale Jeugdronde werd zondag afgesloten met het hinderniscriterium, het laatste wedstrijdonderdeel van het wielerevenement. Een parcours van 350 meter moest door de deelnemers lopend en fietsend worden afgelegd. Er werd gestart in omgekeerde volgorde van het algemeen individuele klassement. De twintig beste jongens en meisjes moesten aan het eind van de middag het hinderniscriterium afleggen.

Het was tot het laatste moment spannend. Pas ’s avonds werd duidelijk wie de 34e Nationale Jeugdronde zou gaan winnen. Tijdens een ruim twee uur durende prijsuitreiking werden er bekers, medailles en verschillende truien uitgereikt. De jongens en meisjesploeg uit Nispen deden goede zaken deze Nationale Jeugdronde. Zo werd de jongensploeg uit Nispen de beste ploeg in het totaalklassement bij de jongens. Stan Mouwen uit Nispen werd de uiteindelijke winnaar bij de jongens en Florijn Kielman, ook afkomstig uit Nispen, werd de winnares bij de meisjes.

Volgend jaar wordt de 35e Nationale Jeugdronde gehouden van 9 t/m 15 juli.

 

Foto: Stichting Nationale Jeugdronde