Bergen op Zoom

Streekomroep ZuidWest vraagt vergunning Steenbergen aan

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Streekomroep ZuidWest, werkzaam in Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht, heeft bij het Commissariaat voor de Media een aanvraag ingediend voor het verkrijgen van de vergunning voor lokale omroep in de gemeente Steenbergen.

Over een half jaar wordt de vergunning voor lokale omroep in de gemeente Steenbergen opnieuw toegewezen. Op dit moment heeft de Stichting Lokale Omroep Steenbergen de zendmachtiging in handen.

Volgens Maarten van den Boom, directeur streekomroep ZuidWest, sluit de aanvraag aan bij het convenant tussen de NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroep) en de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten). Daarin staat dat de sector moet vernieuwen en zichzelf moet omvormen naar streekomroepen. “Streekomroep ZuidWest is al jaren een succesvolle streekomroep en wij vinden dat het gebied van Steenbergen prima in ons verzorgingsgebied past.”

De gemeente Steenbergen heeft als reactie op het convenant te kennen gegeven dat ze een voorkeur heeft voor een streekomroep met het gebied wat nu valt onder ZuidWest. Dus zou de stap van ZuidWest prima aansluiten bij de wens van de gemeente.

Dat ZuidWest het goed doet blijkt uit de nominatie voor de titel lokale omroep van het jaar. “De jury prijst ons om onze voortrekkersrol op het gebied van het vormen van streekomroepen en daar zijn wij bijzonder trots op”, aldus van den Boom.