West-Brabant

Schokkend: recordaantal moorden in regio Zeeland-West-Brabant

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een recordaantal moorden in de politieregio Zeeland-West-Brabant. In de eerste zeven maanden van het jaar telde de regio dertien gevallen van moord en doodslag. Bij de helft van de moordzaken speelt een crimineel motief een rol.

Bij tien zaken zijn inmiddels verdachten aangehouden en hoopt de recherche de zaak te hebben opgelost. Bij zes moorden is er sprake van een criminele achtergrond, waaronder twee liquidaties. Bij overige zaken is een andere achtergrond de oorzaak.

In de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal waren de afgelopen maanden ook enkele moorden te betreuren. Zo werd op woensdag 14 juni het lichaam van de 62-jarige Frank Serruys uit Antwerpen gevonden aan de Turfvaartestraat in Roosendaal. Vermoedelijk is de man slachtoffer geworden van een roofmoord en werd zijn lichaam later gedumpt in het buitengebied van Roosendaal. De 34-jarige Bart G. uit Lokeren en de 36-jarige Natasja de P. uit Essen zijn verdachten in deze zaak.

Op woensdag 28 juni wordt de Roosendaler Florin Tabarcea door het hoofd geschoten in Chaam. De politie heeft de 36-jarige Bogdan M. aangehouden en hij heeft inmiddels bekend.

In Bergen op Zoom kwam Marc Janvier om het leven bij een steekpartij in het huis van zijn vriendin. Verdachte is de 44-jarige Michel van E.

De politie Zeeland-West-Brabant noemt het hoge aantal geweldsdoden een ‘structureel probleem’. Samen met Amsterdam staat de regio aan kop wat betreft criminaliteit en liquidaties. De politie pleit ervoor dat rechters zwaardere straffen gaan opleggen. Een sterk signaal moet worden afgegeven om de moordgolf te stoppen.