ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft een prijsvraag uitgeschreven om het fietstunneltje onder de Bergrand op te knappen. Het winnende idee wordt dit najaar nog uitgewerkt.

Lokale kunstenaars die denken het winnende idee in handen te hebben, moeten zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Zo moet er rekening gehouden worden met de verkeersveiligheid, de bestaande indeling van het voet- en fietspad en de aanwezige verlichting. De gemeente heeft een budget van 10.000 euro ter beschikking gesteld en dat is inclusief toekomstige onderhoudskosten. Kunstenaars moeten dus denken aan een onderhoudsvriendelijk ontwerp.

Voor vrijdag 25 augustus kunnen ideeën worden ingeleverd. Dit kan via e-mailadres tunneltjetolberg@roosendaal.nl of bij wijkcentrum De Bergspil bij het Tolbergcentrum. Een jury zal een eerste selectie maken en de drie beste ontwerpen worden bekend gemaakt via Facebook, de website van de gemeente Roosendaal en via www.tolbergnetwerk.nl. Inwoners van de wijk Tolberg kunnen vanaf 1 september stemmen op hun favoriete ontwerp.

 

Foto: Fietstunnel BergrandNieuwsTerug naar het overzicht