Nieuws

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft een prijsvraag uitgeschreven om het fietstunneltje onder de Bergrand op te knappen. Het winnende idee wordt dit najaar nog uitgewerkt.

Lokale kunstenaars die denken het winnende idee in handen te hebben, moeten zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Zo moet er rekening gehouden worden met de verkeersveiligheid, de bestaande indeling van het voet- en fietspad en de aanwezige verlichting. De gemeente heeft een budget van 10.000 euro ter beschikking gesteld en dat is inclusief toekomstige onderhoudskosten. Kunstenaars moeten dus denken aan een onderhoudsvriendelijk ontwerp.

Voor vrijdag 25 augustus kunnen ideeën worden ingeleverd. Dit kan via e-mailadres tunneltjetolberg@roosendaal.nl of bij wijkcentrum De Bergspil bij het Tolbergcentrum. Een jury zal een eerste selectie maken en de drie beste ontwerpen worden bekend gemaakt via Facebook, de website van de gemeente Roosendaal en via www.tolbergnetwerk.nl. Inwoners van de wijk Tolberg kunnen vanaf 1 september stemmen op hun favoriete ontwerp.

 

Foto: Fietstunnel BergrandNieuws

ALGEMEEN

Veel bezwaar tegen nieuwe vorm thuishulp Roosendaal

18 augustus 2017

De huishoudelijke hulp in de gemeente Roosendaal is op de schop gegaan. In plaats van een vast aantal uren, krijgen cliënten hulp die een bepaald kwaliteitsniveau moet garanderen. Dat leidt echter tot veel bezwaren en thuishulp die niet toereikend is.

ALGEMEEN

Inbrekers houden zich schuil in maïsveld langs A58 bij Heerle

17 augustus 2017

De politie heeft donderdagmiddag na een wilde achtervolging vier mannen opgepakt die een inbraak hadden gepleegd in Dinteloord. Drie verdachten zijn dankzij politiehonden gevonden in een maisveld langs de A58 tussen Heerle en Wouw.Terug naar het overzicht