Nieuws

BERGEN OP ZOOM - De VVD-fractie in Bergen op Zoom wil dat de gemeente aan de slag gaat met aardgasvrije wijken. Woningen in Nederland moeten vanaf 2050 aardgasvrij zijn. Bergen op Zoom moet volgens de liberalen snel stappen gaan zetten om dit te realiseren.

Fossiele brandstoffen als olie en gas raken langzaam maar zeker op en het is onverstandig om daarvan afhankelijk te blijven. De VVD-fractie zou graag zien dat de gemeente Bergen op Zoom deel gaat nemen aan de Green Deal Aardgasvrije wijken. Het doel is het bespoedigen van de ontwikkeling van de aardgasvrije wijken door het aanpassen van condities zoals bijvoorbeeld wetgeving en financiering. Verder omvat deze Green Deal de ontsluiting van kennis en ervaringen met betrekking tot de transitie naar een CO2-arme warmtevoorziening. Dit is zowel voor bestaande bouw als nieuwbouw.

Volgens de Bergse VVD werken al zo’n dertig gemeenten in Nederland samen met provincies en netwerkbeheerders aan initiatieven om bestaande wijken aardgasvrij te maken. Uiteraard in goed overleg met bewoners. Bergen op Zoom zou hierin niet moeten achterblijven.

De politieke partij zegt wel dat er voldoende alternatieven voor handen moeten zijn om woningen te verwarmen. Als voorbeeld wordt restwarmte van de industrie genoemd. De gemeente zou ook moeten kijken naar andere alternatieven.Nieuws

ALGEMEEN

Veel bezwaar tegen nieuwe vorm thuishulp Roosendaal

18 augustus 2017

De huishoudelijke hulp in de gemeente Roosendaal is op de schop gegaan. In plaats van een vast aantal uren, krijgen cliënten hulp die een bepaald kwaliteitsniveau moet garanderen. Dat leidt echter tot veel bezwaren en thuishulp die niet toereikend is.

ALGEMEEN

Inbrekers houden zich schuil in maïsveld langs A58 bij Heerle

17 augustus 2017

De politie heeft donderdagmiddag na een wilde achtervolging vier mannen opgepakt die een inbraak hadden gepleegd in Dinteloord. Drie verdachten zijn dankzij politiehonden gevonden in een maisveld langs de A58 tussen Heerle en Wouw.Terug naar het overzicht