Roosendaal

Extra veiligheidsmaatregelen Beneluxflat: tankstation weer open

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Er worden extra veiligheidsmaatregelen genomen in en rond de Beneluxflat in Roosendaal. Dat hebben de gemeente Roosendaal en woningcorporatie AlleWonen dinsdag bekend gemaakt.

Aan de voor- en achterzijde van de flat worden onder de middelste, gestapelde balkonpanelen steigerconstructies geplaatst om de panelen te stutten.

Aan de zijkanten van de flat worden onder de zijpanelen van de balkons valbeschermingen gecreëerd. Aan de achterkant worden daarvoor op het dak van het winkelcentrum De Roselaar op beide hoeken constructies van hout en strobalen gemaakt om eventueel vallend materiaal op te vangen. Op die manier kan het winkelcentrum openblijven voor het winkelend publiek. Aan de voorzijde van de flat worden bouwhekken geplaatst en strobalen neergelegd.

In de entree van de flat komt een houten tunnelconstructie. Dit is een voorzorgsmaatregel vanwege de glazen toegangspui.

Op basis van de gerealiseerde veiligheidsmaatregelen heeft burgemeester Niederer besloten de afsluiting van het tankstation op te heffen.

Het onderzoek naar de oorzaak is nog in volle gang. Daarbij worden alle panelen van de balkons geïnspecteerd. Bewoners van de Beneluxflat mogen nog steeds niet op hun balkon komen, totdat het onderzoek is afgerond.

Het zijpaneel, dat afgelopen zondagmiddag naar beneden kwam, is door een hijskraan weggehaald en veiliggesteld voor nader onderzoek. De beschadigde dakbedekking is ondertussen gerepareerd.

Ambtenaren van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Roosendaal blijven nauw betrokken bij de vervolgstappen. Zij zullen daarbij, naast een adviserende rol, ook een toezichthoudende rol blijven uitvoeren.

 

Foto: Christian Traets/Christian Traets Fotografie