Bergen op Zoom

Ontdekken en meezingen in nieuw seizoen Gebouw-T

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Gebouw-T in Bergen op Zoom maakt zich op voor het nieuwe concertseizoen. Bekende namen zoals Guus Meeuwis en De Dijk, maar ook minder bekende artiesten, zoals het Belgische DAAN en het Nederlandse Moss komen naar het poppodium.

De agenda van Gebouw-T is in september gelijk goed gevuld met o.a. twee uitverkochte concerten van Guus Meeuwis. Het seizoen start met een 80’s, 90’s en 00’s party op 2 september, in samenwerking met foodfestival Foodstoet. Daarna volgt een optreden van Winterland ’76, die een ode geven aan de laatste show (The Last Waltz) van de alom bekende band The Band. Zaterdag 23 september maakt de Belgische DAAN zijn opwachting. Deze rocker boekte vorig jaar met zijn optreden bij PopMonument veel succes.

Ook dit jaar vindt het festival PopMonument plaats in het centrum van Bergen op Zoom.  Op diverse monumentale locaties staat op zaterdag 9 september een keur aan artiesten. Een greep uit de line-up; Maxi Jazz (frontman van Faithless) is te zien in Gebouw-T, de Belgische J. Bernardt is te zien in stadspaleis het Markiezenhof en voor punk van Iguana Death Cult kan men in het Provoosthuis terecht. PopMonument is een muzikale ontdekkingstocht door zowel nieuwe muziek als monumentaal Bergen op Zoom, waarbij zowel de Bergenaar als de bezoeker van buitenaf de stad op een andere manier leert kennen.

In het nieuwe seizoen gaat Gebouw-T ook weer op zoek naar de beste band van Zuid-West Nederland en regio Antwerpen. Tot 1 november krijgen bands uit deze regio met eigen repertoire de tijd zich in te schrijven voor deze bandwedstrijd. Vanaf december starten de voorrondes, waarna rond maart de finale zal plaats vinden. Inschrijven voor deze wedstrijd kan via de website van Gebouw-T.