Bergen op Zoom

VVD-Bergen op Zoom wil opheldering over parkeerverwijssysteem

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wachten bij een slagboom van de parkeergarage terwijl er nog volop vrije plekken zijn en een parkeerverwijssysteem dat niet functioneert. Het geeft volgens VVD-raadslid Joost Pals een rare indruk bij bezoekers van de Bergse binnenstad. Hij heeft dan ook vragen gesteld aan het college van B&W.

Al in mei 2013 wees de VVD in Bergen op Zoom op de foutieve informatie op de borden die aangeven dat er nog vrije parkeerplaatsen zijn bij parkeergarage Achter de Grote Markt. Maar het probleem dient zich nu weer aan. “Wij constateren dat er opnieuw volop parkeerplaatsen vrij zijn, terwijl de slagboom niet omhoog gaat en er ‘vol’ wordt aangegeven. Bezoekers moeten lang wachten en komen dan in een parkeergarage met een overvloed aan lege plekken. Het spreekt voor zich dat dit een rare indruk maakt”, aldus Pals van de VVD. Het raadslid wil van het college graag weten wat er aan de hand is en wanneer het defect wordt hersteld.

Ook het niet functionerende parkeerverwijssysteem in het centrum is een doorn in het oog van de VVD. De leverancier biedt geen ondersteuning meer aan het oude systeem en het college besloot de borden in het voorjaar te vervangen. “Qua planning zien we termijnen staan die toch inmiddels al ruim verstreken zijn. De borden zouden naar verwachting in maart/april 2017 worden geplaatst. Direct daarna zou de oude bebording, alsmede de digitale borden worden verwijderd”, zegt Pals in zijn brief aan het college. Hij wil graag weten waarom de nieuwe borden nog niet zijn geplaatst en wanneer de oude worden verwijderd.

 

Foto: VVD Bergen op Zoom