Halsteren

George Muskens genomineerd als ‘Taalheld Noord-Brabant 2017’

Redactie Redactie

George Muskens uit Halsteren is genomineerd als ‘Taalheld van Noord-Brabant 2017’. George wordt beschouwd als een belangrijke bruggenbouwer tussen verschillende groepen die zich inzetten voor de strijd tegen de laaggeletterdheid. In ons land hebben namelijk zo’n 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven.

Het Rijk, provincie, gemeenten, bibliotheken, ROC’s en andere taalaanbieders zijn al in actie gekomen om de strijd aan te gaan. Zij runnen taalhuizen en taalcafés, begeleiden mensen bij hun lessen, ontwikkelen effectieve trainingen en cursussen, faciliteren taalambassadeurs, etc.

Ook de Lionsclubs in Nederland zetten zich in voor de strijd tegen laaggeletterdheid. Vaak zijn de Lions de grote trekker van een plaatselijke of regionale actie, met bijvoorbeeld een lokaal symposium, de oprichting van een taalhuis en een taalcafé, het uitbrengen van een voorleesboek of het opzetten van een bibliotheek op een AZC.

George Muskens ondersteunt waar hij kan Lionsacties en hun lokale en regionale inbreng. Zelf zegt hij dat hij dat bij voorkeur op de achtergrond doet en dat het hem verrast heeft dat hij genomineerd is als taalheld, dus als bijzondere schakel in de strijd tegen de laaggeletterdheid, in Noord-Brabant.

De genomineerde helden worden voor het voetlicht gehaald op donderdag 7 september in de bibliotheek in Veldhoven.