Roosendaal

Bravis en Amphia in strijd tegen laaggeletterdheid

Redactie Redactie

Ziekenhuizen Amphia en Bravis zijn sinds maandag 4 september partners van ‘Taal voor het leven van de Stichting Lezen & Schrijven. Een stichting die zich inzet in de strijd tegen laaggeletterdheid. Lokale en landelijke organisaties werken hier samen om laaggeletterde te bereiken en bij te scholen.

In Nederland wonen ongeveer 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben deze mensen ook moeite om met een computer om te gaan. Sommigen weten niet goed waar ze op internet informatie kunnen vinden of snappen de recepturen van medicijnen niet. Ziekenhuizen merken dat laaggeletterden tegen allerlei dingen aan lopen bij het lezen van informatie of bij het invullen van een formulier.

“Laaggeletterdheid wordt in de gezondheidszorg onderschat”, zegt Bianka Mennema, lid van de Raad van Bestuur van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal. Het Bravis ziekenhuis en Amphia gaan hulpmiddelen die Stichting Lezen & schrijven beschikbaar stelt gebruiken. De drie organisaties verwachten veel bruikbare informatie uit de samenwerking te halen.