BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Het Bravis ziekenhuis is volgens KBO-PCOB een seniorvriendelijk ziekenhuis. Het ziekenhuis kreeg van de seniorenorganisatie voor beide locaties een keurmerk.

KBO-PCOB beoordeelde de ziekenhuislocaties op 14 kwaliteitscriteria. Elke twee jaar worden ook de kwaliteitseisen voor het keurmerk aangescherpt. Absolute voorwaarde blijft de aanwezigheid en inzet van een team geriatrie, evenals een goede overdracht na ontslag. Voor het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis 2017-2018 is gekeken naar hoe het ziekenhuis de oudere patiënt betrekt bij het behandelbeleid en of er op de spoedeisende hulp extra aandacht is voor ouderen.

Bianka Mennema, lid van de Raad van Bestuur van het Bravis ziekenhuis: “De zorg voor kwetsbare ouderen is in ons ziekenhuis een belangrijk speerpunt. Ik ben er trots op dat de inspanningen van al onze medewerkers om goede zorg te leveren voor kwetsbare ouderen zijn terug te zien in de toekenning van dit keurmerk.”

 

Foto: Bianka Mennema, lid van de Raad van Bestuur van het Bravis ziekenhuisNieuws

ALGEMEEN

Natuurgebied Dintelse gorzen drie weken dicht voor bezoekers

23 februari 2018

Natuurmonumenten gaat de voetgangersbrug die toegang geeft toe natuurgebied de Dintelse Gorzen vervangen. De elf jaar oude brug verkeert in een slechte staat. De werkzaamheden starten op maandag 26 februari en duren tot half maart. Tijdens deze werkzaamheden is het gebied niet toegankelijk.Terug naar het overzicht