Nieuws

ROOSENDAAL - Dat Klooster Mariadal in Roosendaal een nieuwe bestemming gaat krijgen is niet nieuw. Maar in het huidige pand zitten ook drie Roosendaalse verenigingen en zij moeten vertrekken omdat er geen plaats meer is na de renovaties. Inge Raaijmakers en Eric de Regt hebben namens Roosendaalse Lijst hierover enkele vragen gesteld aan het College van B&W.

De verenigingen die moeten vertrekken zijn de Heemkundekring, de modelspoorvereniging en de video amateurs. Ze komen alle drie op straat te staan. De politieke partij komt op voor de gedupeerde verenigingen. Ze willen onder andere dat er wordt gezocht naar een andere (tijdelijk) onderkomen. Ook willen de fractieleden dat het college met de gedupeerden in gesprek gaat en dat het duidelijk is voor alle partijen wat er gaat gebeuren. Tot slot hebben ze ook de vraag gesteld of er nog meer verenigingen zijn die kampen met hetzelfde probleem. Of deze er daadwerkelijk zijn is nog niet bekend.

 

Foto: MariadalNieuws

ALGEMEEN

Genomineerden Sportgala Bergen op Zoom bekend

20 november 2017

Het sportgala staat weer voor de deur. De Commissie Sportverkiezingen van de gemeente Bergen op Zoom heeft 18 sporters en sportteams genomineerd voor een titel op het 41 e sportgala.

ALGEMEEN

Door het riet de Binnenschelde niet meer zien

20 november 2017

Grote en blijvend groeiende rietkragen doemen op aan de waterkanten van de Binnenschelde. Aan de Oostplaat en waterkant aan de Binnenschelde is zelfs al jaren geen onderhoud gepleegd. Dit brengt veel overlast met zich mee.  Terug naar het overzicht