ROOSENDAAL - Dat Klooster Mariadal in Roosendaal een nieuwe bestemming gaat krijgen is niet nieuw. Maar in het huidige pand zitten ook drie Roosendaalse verenigingen en zij moeten vertrekken omdat er geen plaats meer is na de renovaties. Inge Raaijmakers en Eric de Regt hebben namens Roosendaalse Lijst hierover enkele vragen gesteld aan het College van B&W.

De verenigingen die moeten vertrekken zijn de Heemkundekring, de modelspoorvereniging en de video amateurs. Ze komen alle drie op straat te staan. De politieke partij komt op voor de gedupeerde verenigingen. Ze willen onder andere dat er wordt gezocht naar een andere (tijdelijk) onderkomen. Ook willen de fractieleden dat het college met de gedupeerden in gesprek gaat en dat het duidelijk is voor alle partijen wat er gaat gebeuren. Tot slot hebben ze ook de vraag gesteld of er nog meer verenigingen zijn die kampen met hetzelfde probleem. Of deze er daadwerkelijk zijn is nog niet bekend.

 

Foto: MariadalNieuws

ALGEMEEN

Winnaars eerste voorronde Steenbergs scholendebat bekend

19 januari 2018

Op 19 januari vond de eerste voorronde van het Steenbergs scholendebat plaats. Het debat werd gevoerd tussen leerlingen van De Regenboogschool die een project hadden ingediend om een bewegingspark in te richten in Dinteloord. Ook de leerlingen van De Nieuwe Veste deden mee en die presenteerden een plan om activiteiten te organiseren voor ouderen in de gemeente.

ALGEMEEN

1 miljoen bekertjes voor 750 jaar Roosendaal

19 januari 2018

Roosendaal viert dit jaar, zoals bekend, haar 750 jarig bestaan. Op initiatief van de Roosendaalse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, in samenwerking met Stichting Roosendaal 750 jaar, zijn er 1 miljoen plastic bekertjes gemaakt voor de horeca aan de Markt.  Terug naar het overzicht